بررسی رابطه دین و ورزش:تربیت بدنی و تربیت ساحت عقیدتی
کد مقاله : 1252-4THEOCONF (R1)
نویسندگان
مهدیه کاظمی سجیرانی *1، حسین قاسمی2
1دانشجو دانشگاه فرهنگیان قزوین
2دانشجو مقطع دکتری دانشگاه تاکستان
چکیده مقاله
تربیت بدنی با فعالیت‌های ورزشی و جسمانی به تقویت روحیه، افزایش اعتماد به نفس و ایجاد انگیزه در افراد کمک می‌کند. این عوامل می‌توانند به شکل‌گیری باورهای مثبت و ارزش‌های اخلاقی در ساحت عقیدتی کمک کنند.
یکی از مسائلی که برخی دانشمندان و صاحب نظران از آن به عنوان یکی از پیامدهای دین و دین داری سخن می گویند، مشارکت در فعّالیّت های ورزشی است. مشارکت ورزشی، منافعی آشکار از جمله منافع جسمانی، روان شناختی و اجتماعی برای اعضای جامعه به ارمغان می آورد. از نظر آماری دینداری رابطه ی مستقیم و معنا داری با مشارکت ورزشی داشته است.در میان ابعاد دینداری نیز بعد اعتقادی دارای قوی ترین رابطه با متغیر مشارکت ورزشی بوده است. ورزش به همراه دین ابزار ضروری برای توسعه، وحدت، ثبات، همزیستی مسالمت آمیز بین ورزشکاران مرد و زن و نیز دوستداران ورزش و آحاد مردم است. به طور کلی، تربیت بدنی و تربیت ساحت عقیدتی ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. فعالیت‌های ورزشی نه تنها به تقویت جسم و سلامت فیزیکی کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند به رشد شخصیت، تقویت ارزش‌ها و باورهای اخلاقی نیز منجر شوند. بنابراین، ترکیب این دو ساحت در برنامه‌های آموزشی می‌تواند به توسعه جامع‌تر و متعادل‌تری از فرد منجر شود
در تحقیق حاضر که با روش مطالعات اسنادی در پایگاه های داخلی و خارجی انجام شده است ارتباط بین ساحت عقیدتی و تربیت بدنی مورد بررسی قرار گرفته است وپیشنهادات کاربردی ارائه شده است.
کلیدواژه ها
ساحت عقیدتی، تربیت بدنی،تربیت دینی، ورزش.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی